Samsung Galaxy S5 met QHD scherm en Snapdragon 805 verschijnt online

Een nieuwe Samsung apparaat is verschenen op de website van GFXBench. Het apparaat, dat vermoedelijk een smartphone is, draagt het typenummer SM-G906S, waardoor het veel gelijkenissen kent met het typenummer van de Samsung Galaxy S5 (SM-G900).

Deze tot op heden onbekende Samsung Galaxy S5 variant beschikt over een QHD scherm (2560 x 1440 pixels), maar dat is ook de enige informatie die we krijgen over de specificaties. We weten wel wat over de kracht van de smartphone, want de grafische T-Rex en Manhattan tests zijn beide uitgevoerd in de GFXBench app. Helaas blijft het onduidelijk met welke grafische processor de SM-G906S is uitgerust en daardoor kunnen we niet zeggen of het gaat om een Qualcomm Snapdragon of Exynos uitvoering.

In de T-Rex test behaalde de Samsung Galaxy S5 met een QHD scherm een score van 17,8 frames per seconde, bijna 10 frames per seconde minder dan de Adreno 330 GPU van de huidige Samsung Galaxy S5.

sm-g906s-specs

In de grafische intensievere Manhattan test weet de SM-G906S wel de Samsung Galaxy S5 met Exynos processor voor te blijven, maar de Snapdragon variant behaalt opnieuw enkele frames meer per seconde. Het ligt voor de hand dat deze Samsung Galaxy S5 met QHD scherm nog steeds in ontwikkeling is, terwijl de Snapdragon variant vanaf volgende week al in alle Nederlandse winkels moet liggen.

Zal dit dan de luxueuzere variant zijn van de Samsung Galaxy S5 waar we het in de afgelopen al zo vaak over hebben gehad? Samsung ontkende tot op heden, maar dit lijkt de geruchten nieuw leven in te blazen. Er verscheen eerder al een QHD versie van de Galaxy S5 in AnTuTu, echter had dat toestel het typenummer SM-G900R4 en niet SM-G906S.

Naast een QHD versie weten we ook dat de Koreaanse fabrikant al werkt aan de Samsung Galaxy S5 Mini, Galaxy S5 Zoom en mogelijk de Galaxy S5 Active.

De vijf beste abonnementen in combinatie met een Samsung Galaxy S5

Laat een reactie achter?